Penkkipunnerrus laskuri

Laske penkkipunnerrus laskurin avulla maksimi toistosi

Tämä penkkilaskuri mahdollistaa oman penkkipunnerrustuloksen laskemisen kätevästi matemaattista kaavaa hyödyntäen. Syöttämällä tarvittavat tiedot laskuriin saat selville oman penkkiykkösesi tuloksen nopeasti ja helposti ilman manuaalista laskemista.

Tangossa painoa
kg
Toistot
kpl

Penkkipunnerrus (1RM) laskurin käyttöohjeet

Tätä penkkipunnerruslaskinta voidaan käyttää arvioimaan 1 toiston maksimipaino penkkipunnerruksessa. Penkkipunnerruslaskin toimii siten, että se ottaa huomioon painon, jota voit punnertaa tietyn määrän toistoja ja käyttää kaavaa arvioidakseen 1 toiston maksimipainosi. On kuitenkin selvää, että nämä luvut eivät ole täysin tarkkoja.

Voit käyttää penkkipunnerruslaskinta syöttämällä painon ensimmäiseen laatikkoon ja valitsemalla toistojen määrän avattavasta valikosta. 

Penkkipunnerrus ja syke?

Penkkipunnerrus on yleinen voimaharjoitus, joka keskittyy ylävartalon lihasten vahvistamiseen, erityisesti rintalihaksiin, olkapäihin ja tricepseihin. Vaikka penkkipunnerrus ei ole suoraan yhteydessä maksimisykkeeseen, se voi silti vaikuttaa sykkeeseen harjoituksen aikana.

Penkkipunnerrus on fyysisesti vaativa harjoitus, joka voi aiheuttaa sydämen sykkeen nousun. Harjoituksen intensiteetti ja painomäärä vaikuttavat sykkeen nousuun. Voimakkaasti suoritettu penkkipunnerrus harjoitus voi nostaa sykettä lähelle tai jopa yli maksimisykkeen.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokaisen yksilön maksimisyke ja reaktio harjoitukseen voi vaihdella. Henkilön kunto, ikä, terveys ja harjoittelutausta vaikuttavat sykkeen nousuun penkkipunnerruksen aikana. Jotkut voivat kokea suuremman sykkeen nousun kuin toiset saman harjoituksen aikana.

Maksimisykkeen huomioiminen harjoittelussa voi auttaa valvomaan syketasoa ja soveltamaan sopivaa kuormitusta. Maksimisykkeen laskeminen tai arvioiminen voi auttaa määrittämään erilaisia sykealueita harjoituksessa, kuten aerobisen kunnon parantamiseksi tai rasvanpolttoa varten.

Ennen penkkipunnerrusharjoituksen aloittamista tai minkä tahansa harjoitusohjelman noudattamista on suositeltavaa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, joka voi antaa yksilöllisiä suosituksia ja ohjeita sopivan harjoittelun intensiteetin ja sykealueen määrittämiseksi.